Het programma Astrodag 2022

 

Het anders dan dat we gewend zijn. Toen de Astrodag in het Mill Hill college werd gehouden was de hele dag koffie en thee beschikbaar en de lunch zoals iedereen dat zelf wilde invullen. We deden de catering zelf. Nu is dat anders en zijn de consumpties die in de deelnamebijdrage zijn verrekend beperkt. Daardoor kan het zijn dat bij een grotere dorst of honger u uit eigen portemonaie het aan de bediening van het museum dient te betalen.

 

10:00 Inloop

10:30: Opening door de voorzitter, Ton Spaninks. Aangevuld met info van de penningmeester, Harrie Rutten.

10:45 Lezing: Jac Brosens: Het Batinomasker nader bekeken. Een onmisbaar gereedschap om goed scherp te stellen.

11:30 Lezing: Adri Gerritsen: Vier Decennia rakende sterbedekkingen. De presentatie schetst een beeld van de persoonlijke ervaringen enontwikkeling rondom het voorspellen vanf rakende sterbedekkingen over een periode van 40 jaar.

12:15 Lunchpauze en gezellig met elkaar bijpraten. De lunch wordt aangeboden, is de hoger of dorst groter dan dat wat in de lunch is inbegrepen moet dat door u zelf betaald worden.

13:30: Lezing: Wim Holwerda: Wat houdt mij momenteel bezig. Ervaringen met astrotografie, maan- en planetenfotografie.

14:00 Lezing: Henk de Groot: Het waarnemen van kleine planeten. Kleine planeten verdienen een grotere belangstelling omdat verschillende mogelijkheden van waarneming mogelijk zijn: astrometrie, fotometrie, sterbedekkingen. Laat u verrassen door deze presentatie.

14:30: Lezing: Ton Spaninks: Wetenswaardigheden over de zon.

15:00: Korte pauze

15:15 Lezing: Henk Bril: Over de popularisatie van de sterrenkunde in Londen van 1832.

15:45 Lezing: Harrie Rutten: Een focalreducer voor een professionele telescoop voor gebruik door amateurs. Het lijkt zo eenvoudig om voor een professionele telescoop een focal reducer te ontwerpen, maar bij deze uitdaging viel dat niet mee.

16:30 Sluiting en gezellig met elkaar kletsen. 17:00 moet de zaal leeg zijn.

AstroDag 2022

5 november 2022

de 25st Astrodag en de 115de Amateurbjeenkomst KNVWS

Natuurmuseum Brabant te Tilburg

 

†††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† Deelnemers Astrodag 2019

Eindelijk weer de AstroDag, die van 2020 en 2021 hebben we moeten storneren omdat deze grote groepsbijeenkomst niet was toegestaan door onze regering.

Dit jaar zijn we te gast in het Natuurmuseum Brabant in Tilburg.

Het een en ander is gewijzigd, met name de consumpties en de lunch. Daarover meer tijdens de openingen in het programma aan de ommezijde.

Wij wensen jullie een hele gezellige bijeenkomt met nieuwe contacten, ideeŽn en uitdagingen om aan te gaan. Of gewoon weer in de boeken duiken.

Ton Spaninks †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† †††††††††† Harrie Rutten